Over Pixi-boekjes

Wat zijn Pixi-boekjes?

Pixi-boekjes zijn speciale prentenboeken. Ze bevatten een volwaardig verhaal én illustraties in kleur, en hebben een klein formaat. Pixi’s verschijnen altijd in series en elke serie bestaat uit acht titels. Er zijn al heel veel series verkrijgbaar, bijvoorbeeld over ridders en prinsessen, sprookjes, kerst en de lente!

Voor alle Pixi-boekjes geldt:

– formaat: 10 x 10 cm
– prijs: € 0,99
– uitvoering: geniet omslag
– aantal pagina’s: 24

Wat maakt Pixi’s zo leuk?

Pixi-boekjes zijn klein en kosten nog geen euro. Dat maakt ze tot ideale traktaties en cadeautjes. Ze zijn handig voor onderweg, want makkelijk mee te nemen, en je kunt ze versturen als een originele vervanging voor een ansichtkaart. En het allerleukste: er komen steeds weer nieuwe Pixi-boekjes bij. Laat het speuren, sparen en ruilen dus maar beginnen!

Pixi-boekjes zijn nostalgie

Je denkt misschien: Pixi-boekjes, ken ik die niet van vroeger? Dat klopt! Pixi’s zijn al eerder in Nederland verschenen. Tussen 1971 en 1996 waren ze enorm populair.

Pixi, Pixie, Pixi-boekje, Snorretje, Miezekatzen, duimzuigen, om raad vragen, Vier, WindstrekenAls Pixi-boekjes pure nostalgie voor je zijn, is dat goed nieuws! De klassieke serie bestaat namelijk uit nostalgische dierenverhalen, die als één van de eerste boekjes in 1971 verschenen. Nu natuurlijk in een nieuw, ongekreukt jasje. Ken je bijvoorbeeld Snorretje nog?